Duminică, Iunie 16, 2024
   
Text Size

Scurt istoric

Sub egida Camerei de Comerț şi Industrie şi cu recunoașterea oficială venită din partea Ministerului Instrucțiunii Publice se înfiinţa, în 1921, Școala Elementară de Comerț Bacău. Anul 1925 reprezintă momentul înfiinţării Şcolii Superioare de Comerț Bacău, ce a funcționat pentru o scurtă perioadă împreună cu Școala Elementară de Comerț.

În anul 1936 se ȋnfiinţeazǎ Liceul Comercial de băieţi Bacău.

Perioada ce a urmat celui de-al Doilea Război Mondial a fost marcată de transformări radicale la toate nivelurile vieții sociale, instaurarea comunismului punându-şi amprenta şi asupra învăţământului economic. Legea pentru reforma învăţământului” din 1948 consfințea transformarea Şcolilor economice în Şcoli tehnice de administraţie economică. Consecințǎ a acestui act normativ, Liceul Comercial se transformă, succesiv, în Şcoala Tehnică Mixtă de Administraţie Economică (1948-1950) şi în Şcoala Medie Tehnică de Comerţ (1950-1955).

Deciziile luate, de către organismele statului de la acea vreme, au determinat desființarea activităților de educație în învăţământul economic si comercial pe o perioadǎ de 5 ani (1955-1960). În 1960 se înfiinţează Grupul Şcolar Comercial aflat în subordinea Ministerului Comerţului Interior. Grupul Şcolar Comercial cuprindea Şcoala Profesională Comercială (ce asigura, printre altele, cursuri pentru profesiile de vânzător şi bucătar) şi Şcoala Tehnică Comercială. Urmare a inițiativei Consiliului Popular Judeţean se înfiinţează, în 1966, Liceul Economic Bacău, unitate ce a funcționat, la început, în incinta Şcolii Generale nr. 10, si apoi în clădirea Liceului „Vasile Alecsandri”.

Începând cu 1969, Liceul Economic dobândește propriul local, pe strada 9 Mai, nr. 104. În anul 1972 Grupul Şcolar Comercial s-a comasat cu Liceul Economic.

Noua structură rezultată a funcționat sub denumirea de Grup Şcolar Comercial şi era subordonatǎ în continuare Ministerului Comerţului Interior.

În anul 1975 unitatea trece în subordinea Consiliului Popular Judeţean Bacău cu titulatura de Liceul Economic de Contabilitate şi Comerţ, schimbându-şi apoi denumirea, în 1978, în Liceul Economic şi de Drept administrativ.

În anul 1990, prin decizie a Ministerului Învăţământului, Liceul Economic şi de Drept Administrativ devine Grupul Şcolar Economic-Administrativ şi de Servicii Bacău. Aceasta titulatură se păstrează până în anul 2003, când Grupul Şcolar Economic-Administrativ şi de Servicii Bacău devine Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacău.

Preluare din articolul "1921, anul intrarii in istorie...", publicat de catre prof. Stefan - Ioan Tecuceanu in nr. 14 al Revistei "Proiect XXI"

Anunturi

TESTARE JUDETEANA LIMBA ENGLEZA 22 MAI 2024

Din cauza unor probleme tehnice, va rugam sa verificati din nou tabelul cu rezultatele testare bilingv inainte de contestatii.

Termenul de depunere a contestatiilor se prelungeste pana la ora 17. Dupa ora 15, contestatiile pot fi depuse online la adresele

cnva_bacau@yahoo.com

colegiul_ec_bac@yahoo.com

Rezultate initiale

Anunt

BAZA DATE BILINGV_CENTRUL II_ORAL

BAZA DATE BILINGV_CENTRUL II_SCRIS


 

Program de acces pe spatiile exterioare si pe terenul de sport ale colegiului

Lista posturi vacante 2024-2025
Conditii specifice mobilitate 2024-2025

Festivitatea de deschidere a noului an școlar va avea loc luni, 11.sep.2023, pe terenul de sport.

Rezultat selectia dosarelor concurs ocupare post ingrijitor

Rezultat selecția dosarelor concurs ocupare post muncitor

Anunt concurs ocupare posturi

Evenimente

Date contact

Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau

str. 9 Mai nr. 104, Tel. 0234 510 435, colegiul_ec_bc@yahoo.com

Login Form